Preskocit navigáciu

Príprava na certifikáciu na AOS


Príprava na certifikáciu na AOS

V rámci prípravy na previerky bojovej pripravenosti 13.ťažkej mechanizovanej prápornej skupiny (ďalej len „13.ťmprsk“) plánovanej v mesiaci september 2024 sa príslušníci veliteľstva a štábu 13.ťmprsk v termíne od 15. do 19. apríla 2024 zúčastnili cvičenia „LIONESS 2024“ v simulačnom centre AOS v Liptovskom Mikuláši.

Cvičenie bolo vedené formou komplexného štábneho nácviku s podporou simulácie a systému hC2 za riadenia Veliteľstva 1.mechanizovanej brigády. Jeho hlavnou úlohou bolo zladiť spôsobilosti cvičiacich jednotiek a preveriť veliteľstvo a štáb 13.ťmprsk v riadení operácie. Cvičenie vykonané za podpory centra simulačných technológií CV Lešť a Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši ukázalo, že príslušníci 13.ťmprsk sú aj napriek slabej personálnej naplnenosti a doterajšími získanými skúsenosťami schopní bojovú úlohu splniť.  Cvičenie taktiež poukázalo na nedostatky, ktoré je ešte potrebné do previerky bojovej pripravenosti odstrániť.


Príprava na certifikáciu na AOSPríprava na certifikáciu na AOSPríprava na certifikáciu na AOSPríprava na certifikáciu na AOSPríprava na certifikáciu na AOSPríprava na certifikáciu na AOS

Autor: Ve1.mb , Foto: Ve1.mb - Dátum: 23.04.2024
Čítanosť: 404
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share