Preskocit navigáciu

Samostatný štábny nácvik k cvičeniu BOBR20


Samostatný štábny nácvik k cvičeniu BOBR20

Pod vedením náčelníka štábu 1. mechanizovanej brigády plukovníka Petra Ondrejku prebieha v dňoch 20. až 24. januára v priestoroch Jaselských kasárni Topoľčany samostatný štábny nácvik k cvičeniu BOBR 2020.

V rámci štábneho nácviku si príslušníci veliteľstva 1.mb a príslušníci zaradení do štábu veliteľstva mb CS 2017 od iných jednotiek OS SR okrem praktického precvičenia a zladenia spôsobilosti plánovania vojenskej operácie, overia aj funkčnosť spracovaných plánovacích SOP (stále operačné postupy) a precvičia si plánovací a rozhodovací proces (MDMP – Military Decision Making Process) ako dynamický proces vzájomne prepojených činností.

Výsledkom vojenského plánovacieho a rozhodovacieho procesu bude koncept operácie (CONOPS - Concept Of Operations) a operačný rozkaz (OPORD - Operation Order) veliteľa brigády pre cvičenie BOBR 2020, ktoré je súčasťou prípravy na júnové zahraničné cvičenie ANAKONDA 2020 organizovaného ozbrojenými silami Poľska.


Samostatný štábny nácvik k cvičeniu BOBR20Samostatný štábny nácvik k cvičeniu BOBR20Samostatný štábny nácvik k cvičeniu BOBR20Samostatný štábny nácvik k cvičeniu BOBR20Samostatný štábny nácvik k cvičeniu BOBR20Samostatný štábny nácvik k cvičeniu BOBR20Samostatný štábny nácvik k cvičeniu BOBR20

Autor: Ve1.mb , Foto: Ve1.mb - Dátum: 24.01.2020
Čítanosť: 3257
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share