Preskocit navigáciu

Bojová zástava 1.mb


Bojová zástava 1. mechanizovanej brigády

Na základe Rozkazu Prezidentky Slovenskej republiky zo dňa 5. októbra 2020 podľa ustanovenia § 7 ods. 3 písm. e) zákona č. 321/2002 Z.z. o ozbrojených silách Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov bola vojenskému zväzku – 1. mechanizovanej brigáde Topoľčany zapožičaná bojová zástava.

Bojová zástava 1.MB
Prezidentka SR republiky zapožičala 1.mechanizovanej brigáde bojovú zástavu za výborné výsledky v bojovej príprave, za kvalitné zabezpečovanie intenzívneho výcviku priamo podriadených útvarov a jednotiek, za výborné splnenie úloh v rámci operácií medzinárodného krízového manažmentu a za výborné výsledky v oblasti prípravy kontingentov do bojových skupín Európskej únie a cieľov spôsobilostí Severoatlantickej aliancie, ako aj za dôslednú asistenciu orgánom štátnej správy a miestnej samosprávy pri riešení mimoriadnych udalostí.

Slávnostný akt zapožičania bojovej zástavy 1. mechanizovanej brigáde sa uskutočnil 25. mája 2021 v priestoroch Grasalkovičovho paláca v Bratislave. Bojovú zástavu odovzdala pani prezidentka SR Zuzana Čaputová do rúk veliteľa 1. mechanizovanej brigády brigádnemu generálovi Ivanovi Balogovi.

„Bojová zástava, tento symbol vojenskej cti a statočnosti, nech prispeje k posilneniu hrdosti príslušníkov Mechanizovanej brigády generála Jána Goliana na rozvíjanie jeho odkazu v národných a vojenských tradíciách vojenského zväzku, pozemných síl a ozbrojených síl Slovenskej republiky.“

Skočiť na menu


Share