Preskocit navigáciu

Mikuláš, čo mi dáš?


Mikuláš, čo mi dáš?

V pondelok, 5. decembra 2022 bol v Jaselských kasárňach Topoľčany niečím výnimočný. V popoludňajších hodinách začali do posádkového klubu prichádzať deti profesionálnych vojakov a zamestnancov, aby sa stretli s Mikulášom.

Prvým darčekom, ktorí deti dostali ihneď pri vstupe bola krásna mikulášska čiapka. Počas programu sme sa spoločne zabávali pri učení ukazovacích pesničiek a samozrejme smiech a tanec bol všade okolo. Netrvalo dlho a zábavu prerušil moment prekvapenia – do dverí vstúpil  Mikuláš so svojimi pomocníkmi krásnym anjelom a rozčerteným čertom. Keď deti uvideli čerta, u niektorých sa na ich tvárach objavili slzičky. Tie zmizli ale veľmi rýchlo, keď ich Mikuláš požiadal o pesničku, ktorú sa spoločne naučili pred jeho príchodom. Zvedavým detským očkám neušiel pohľad na vrece plné prekvapení, z ktorého postupne obdarovával Mikuláš všetky dobré deti.

Mikulášsky balíček bol odmenou za básničku alebo pesničku, ktorú mali pripravenú pre očakávaného a vzácneho hosťa. Nielen úsmev, radosť, pesničky a básničky boli milým prekvapením pre Mikuláša a jeho sprievod, ale aj kresbičky detí, ktoré si priniesli so sebou. Tých nesmelých si náš čertík označil na lícach čiernou farbou. Deti sa zabávali a po rozdaní všetkých balíčkov a spoločných fotografií sme sa rozišli do svojich domovov.

Veríme, že takéto spoločné stretnutia s Mikulášom už nebudú ničím ovplyvnené a že sa stretneme aj o rok.


Mikuláš, čo mi dáš?Mikuláš, čo mi dáš?Mikuláš, čo mi dáš?Mikuláš, čo mi dáš?Mikuláš, čo mi dáš?

Autor: Ve1.mb , Foto: Ve1.mb - Dátum: 09.12.2022
Čítanosť: 1718
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share