Preskocit navigáciu

Slávnostný ceremoniál pri príležitosti zmien na kľúčových funkciách


Slávnostný ceremoniál pri príležitosti zmien na kľúčových funkciách Dňa 30. septembra 2024 sa uskutočnil slávnostný ceremoniál pri príležitosti významných personálnych zmien v Spoločnom operačnom veliteľstve Ozbrojených síl Slovenskej republiky (SOV). Príslušníci veliteľstva sa rozlúčili so zástupcom veliteľa, brigádnym generálom Ing. Ferdinandom Muríňom, PhD.

Po vyhlásení personálneho rozkazu sa slova ujal veliteľ SOV, generálmajor Ing. Martin Michalko, ktorý brigádnemu generálovi Muríňovi poďakoval za prínos pre Spoločné operačné veliteľstvo počas jeho pôsobenia na funkcii zástupcu veliteľa SOV a poprial mu veľa úspechov v novej funkcii.

Jedným z hlavných momentov ceremoniálu bolo aj ustanovenie nového zástupcu veliteľa SOV, plukovníka gšt. Ing. Norberta Hriba, MSS. Vo svojom príhovore plukovník Hrib poďakoval za prejavenú dôveru a zdôraznil svoje odhodlanie prispieť k ďalšiemu rozvoju veliteľstva.

Ďalšou významnou udalosťou bolo vyhlásenie personálneho rozkazu o ustanovení plukovníka gšt. Ing. Miroslava Borsuka do funkcie náčelníka štábu SOV.

Veliteľ SOV generálmajor Michalko na záver vyjadril dôležitosť realizovaných zmien, ocenil odborné kvality a skúsenosti funkcionárov, ktorí svojím ďalším pôsobením prispejú nielen k rozvoju Spoločného operačného veliteľstva, ale aj celých Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Slávnostný ceremoniál pri príležitosti zmien na kľúčových funkciách Slávnostný ceremoniál pri príležitosti zmien na kľúčových funkciách

Autor: SOV , Foto: SOV - Dátum: 04.10.2024
Čítanosť: 351
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share