Veliteľ 12. mechanizovaného práporu vyhodnotil rok 2015


Veliteľ 12. mechanizovaného práporu vyhodnotil rok 2015

 

Veliteľské zhromaždenie veliteľa 12. mechanizovaného práporu sa v Nitre konalo 18. marca, s cieľom vyhodnotiť plnenie úloh podriadených jednotiek. Na zhromaždenie prijal pozvanie zástupca veliteľa 1. mechanizovanej brigády plukovník Alexander Kollárik a veliaci poddôstojník 1. mechanizovanej brigády štábny nadrotmajster Miroslav Štadler. Ďalej sa vyhodnotenia zúčastnili velitelia rôt, veliaci poddôstojníci, velitelia čiat a družstiev a náčelníci skupín a oddelení zo štábu práporu. S prvou prezentáciou Vyhodnotenie pracovnej a služobnej disciplíny vystúpil právny poradca nadporučík Szabolcs Horváth, z ktorej sa velitelia dozvedeli, ako ich vojaci boli odmeňovaní, či práve naopak, porušovali vojenskú disciplínu. V prezentácii Analýza škôd a strát zhodnotil náčelník logistiky kapitán Andrej Kukla, že v roku 2015 zaznamenal prápor najmenej škodových udalostí za posledných osem rokov. S poslednou doplnkovou prezentáciou o zovšeobecnení kontrolnej činnosti vystúpil náčelník štábu major Jozef Csáky.

Nosnou prezentáciou veliteľského zhromaždenia bolo Vyhodnotenie splnenia cieľov a vykonanie rozboru splnenia úloh za výcvikový rok 2015. Prezentoval ju veliteľ 12. mechanizovaného práporu podplukovník Imrich Hanula. V rozsiahlom vystúpení hodnotil plnenie hlavných úloh v roku 2015, splnenie priorít vo výcviku, realizáciu personálnych opatrení, či prezentáciu útvaru na verejnosti.

Veliteľ brigády mi dal možnosť navštíviť Vás a poďakovať Vám v jeho mene. Ja si veľmi vážim a obdivujem Vašu prácu pri plnení neplánovaných úloh, pretože viem čo je potrebné tomu obetovať. Bol by som rád, keby ste sa na úlohy, ktoré budete plniť dôsledne pripravili a našli v nich význam", uviedol plukovník Kollárik vo svojom záverečnom slove.


Veliteľ 12. mechanizovaného práporu vyhodnotil rok 2015Veliteľ 12. mechanizovaného práporu vyhodnotil rok 2015Veliteľ 12. mechanizovaného práporu vyhodnotil rok 2015Veliteľ 12. mechanizovaného práporu vyhodnotil rok 2015Veliteľ 12. mechanizovaného práporu vyhodnotil rok 2015Veliteľ 12. mechanizovaného práporu vyhodnotil rok 2015Veliteľ 12. mechanizovaného práporu vyhodnotil rok 2015Veliteľ 12. mechanizovaného práporu vyhodnotil rok 2015Veliteľ 12. mechanizovaného práporu vyhodnotil rok 2015

Autor: npor. Peter Poldruhák , Foto: npor. Peter Poldruhák - Dátum: 18.03.2016
Čítanosť: 5394
Verzia pre tlač

Skočiť na menu