Preskocit navigáciu

Účastníci DKAVŠ na 11.mechanizovanom prápore


Účastníci DKAVŠ na 11.mechanizovanom prápore

V termíne od 6. decembra 2019 do 5. februára 2020 v 11.mechanizovanom prápore Martin získavajú praktické vedomosti absolventi vysokých škôl v 21. Dôstojníckom kurze pre absolventov vysokých škôl (DKAVŠ) z Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika Liptovský Mikuláš (AOS).

Cieľom odbornej prípravy a stáže je zabezpečiť získanie základných vedomostí, zručností a vojenských návykov budúcich dôstojníkov, potrebných na velenie a riadenie malých taktických jednotiek. Ich príprava je naplánovaná a vykonávaná v zmysle spracovaných rozvrhov výcviku príslušníkov 21. DKAVŠ, ktoré vychádzajú z modulov stanovených AOS pre jednotlivé odbornosti.

Absolventi kurzu sú začleňovaní do štruktúry štábu a jednotiek, kde vykonávajú prípravu na plnenie úloh, získavanie praktický zručností, vedomostí a vojenských návykov. Zúčastňujú sa každodenného vojenského života vrátane veliteľsko-štábnej prípravy, poradovej prípravy, streleckej prípravy, taktickej prípravy a telesnej prípravy.

Po úspešnom splnení všetkých podmienok v súlade s programom kurzu sa vrátia absolventi kurzu na Akadémiu ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika, kde budú preverení skúšobnou komisiou. Po úspešnom ukončení budú menovaní do poručíckej hodnosti a pripravení na plnenie úloh a na ďalší výcvik v OS SR s cieľom zvládnuť tie najnáročnejšie úlohy.


Účastníci DKAVŠ na 11.mechanizovanom práporeÚčastníci DKAVŠ na 11.mechanizovanom práporeÚčastníci DKAVŠ na 11.mechanizovanom práporeÚčastníci DKAVŠ na 11.mechanizovanom práporeÚčastníci DKAVŠ na 11.mechanizovanom práporeÚčastníci DKAVŠ na 11.mechanizovanom prápore

Autor: 11.mpr , Foto: 11.mpr - Dátum: 27.01.2020
Čítanosť: 3170
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share