Detský tábor v Nitre


Detský tábor v Nitre

V dňoch 5. až 8. júla 2024 sa v kasárňach 12.mechanizovaného práporu konal denný tábor pre deti profesionálnych vojakov a zamestnancov nášho práporu. Program tábora bol orientovaný na vojenský život, športovo-kultúrne aktivity, duchovné hodnoty a vlasteneckú orientáciu.

Na úvod účastníci tábora prežili vojenský deň. Tento deň sa konal v priestoroch Koliňanského kopca, kde sa deti oboznámili so základmi vojenského výcviku, pohybom vojaka po bojisku a cvičili sa v lukostreľbe. Druhý deň  tábora boli pripravené športovo súťažné disciplíny. Okrem športových aktivít si deti mohli vyskúšať hľadanie pokladu mínohľadačkov a streľbu z airsoftových zbraní. V nasledujúcich dňoch bohatý program pokračoval turistikou, pochodom podľa azimutu a výstupom na Zobor. Duchovný rozmer dala táboru návšteva Svoradovej  jaskyne, v ktorej mohli deti počuť krátku históriu s dôrazom na životné svedectvo viery v Krista.  Odmenou za aktívnosť a úspešné zvládnutie všetkých aktivít bol výlet do Zoo v Bojnej. Posledný deň tábora sa deti zúčastnili boxerského turnaja, mali výuku angličtiny s lektorkou z jazykového inštitútu a potom už nasledovalo slávnostné odovzdávanie medailí.

Pridanou hodnotou tábora bola aj vlastenecká výchova účastníkov. Hneď v prvý deň bol vykonaný nástup počas vztyčovania štátnej vlajky po ktorom si deti vypočuli pár slov o dôležitosti štátnych symbolov a o dvojkríži, ktorý zdobí slovenskú vlajku. Všetky deti odchádzali spokojné a už teraz sa tešia na budúci rok.

 


Detský tábor v NitreDetský tábor v NitreDetský tábor v NitreDetský tábor v NitreDetský tábor v NitreDetský tábor v NitreDetský tábor v Nitre

Autor: 12.mpr , Foto: 12.mpr - Dátum: 12.07.2024
Čítanosť: 10
Verzia pre tlač

Skočiť na menu