Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
November 2019
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 


Vyhlásenie o prístupnosti

Levický prápor ukončil výcvik na Lešti


Levický prápor ukončil výcvik na Lešti
Príslušníci 13. mechanizovaného práporu ukončili v piatok 18. marca 2011 trojtýždňové vyvedenie vo Výcvikovom priestore Vojenského obvodu Lešť, príslušníci jednotiek sa vrátili do posádky  17. marca, kolesová a pásová technika  v piatok v dopoludňajších hodinách.
V rámci komplexného výcviku príslušníci 1. a 2. mechanizovanej roty absolvovali kontroly zladenosti čiat, počas ktorých boli precvičené rôzne stabilizačné aktivity, pričom bol súčasne zaradený výcvik predsunutých pozorovateľov práporu v súčinnosti so Vzdušnými silami Ozbrojených síl SR.
 V rámci vyvedenia boli vykonané bojové streľby mechanizovaných čiat, streľby z ručných a lafetovaných zbraní ako aj ostré streľby mínometov mínometných družstiev čiat palebnej podpory mechanizovaných rôt. Počas plnenia úloh bojových strelieb mechanizovaných čiat 2. mechanizovanej roty navštívil jej príslušníkov náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Ľubomír Bulík, ktorý sa zaujímal o spôsob plnenia úloh v rámci výcviku ako aj o vytvorené podmienok počas vyvedenia.
Počas komplexného výcviku čata opráv a prepráv plnila úlohy logistického zabezpečenia a zároveň v rámci svojho odborného výcviku absolvovala odborno- taktické cvičenie družstiev. Všetky plánované zamestnania prebehli bez narušenia a ciele výcviku boli splnené na veľmi dobrej úrovni.
Vyvedenie jednotiek na Lešť bolo realizované po viac ako 2 ročnej prestávke, posledné vyvedenie jednotiek práporu do týchto priestorov prebehlo v septembri 2008.
Samotná príprava príslušníkov 13. mechanizovaného práporu na plnenie úloh NRF 2012 naďalej pokračuje a ďalšie vyvedenie, už v etape výcviku roty, v rámci ktorého prebehne aj certifikácia síl pre NRF 2012 čaká levický prápor o dva mesiace.

Levický prápor ukončil výcvik na LeštiLevický prápor ukončil výcvik na LeštiLevický prápor ukončil výcvik na LeštiLevický prápor ukončil výcvik na LeštiLevický prápor ukončil výcvik na LeštiLevický prápor ukončil výcvik na LeštiLevický prápor ukončil výcvik na LeštiLevický prápor ukončil výcvik na LeštiLevický prápor ukončil výcvik na LeštiLevický prápor ukončil výcvik na LeštiLevický prápor ukončil výcvik na LeštiLevický prápor ukončil výcvik na LeštiLevický prápor ukončil výcvik na LeštiLevický prápor ukončil výcvik na LeštiLevický prápor ukončil výcvik na LeštiLevický prápor ukončil výcvik na Lešti

Autor: por. Mgr. Oľga Koháryová , Foto: por. Mgr. Oľga Koháryová - Dátum: 21.03.2011
Čítanosť: 17573
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share