Preskocit navigáciu

CAX HEAVY RAIN 2014 komplexný štábny nácvik


CAX HEAVY RAIN 2014  komplexný štábny nácvik
           V priestoroch Simulačného centra v areáli Akadémie ozbrojených síl gen. M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši sa v dňoch 3. – 5. júna 2014 uskutočnilo cvičenie Ženijného práporu PS Sereď pod názvom HEAVY RAIN 2014.
           Cieľom cvičenia bolo preveriť možnosti nasadenia ženijných jednotiek na území SR v rámci operácií domáceho krízového manažmentu (DKM), preveriť velenie a riadenie počas vedenia operácie s podporou simulačných technológií a zladiť činnosť velenia a štábu žpr PS s podriadenými jednotkami.
          Nasadené jednotky plnili široké spektrum úloh ženijnej podpory v operácii DKM so zameraním sa na spevňovanie ochranných hrádzí, zriaďovanie náhradných premostení prepravné úlohy, sprejazdňovanie komunikácií a vyslobodzovanie vozidiel, evakuáciu osôb a zvierat zo zaplavených oblastí, čistenie riečnych korýt a mnohé ďalšie.
        Riadiaci cvičenia podplukovník Dalibor Jelínek na záver ocenil vysoké pracovné nasadenie účastníkov KŠN za podpory príslušníkov VePS OS SR a Cimic a Psyops z Martina.

CAX HEAVY RAIN 2014 komplexný štábny nácvikCAX HEAVY RAIN 2014 komplexný štábny nácvikCAX HEAVY RAIN 2014 komplexný štábny nácvikCAX HEAVY RAIN 2014 komplexný štábny nácvikCAX HEAVY RAIN 2014 komplexný štábny nácvikCAX HEAVY RAIN 2014 komplexný štábny nácvikCAX HEAVY RAIN 2014 komplexný štábny nácvikCAX HEAVY RAIN 2014 komplexný štábny nácvik

Autor: zprPS - Dátum: 11.06.2014
Čítanosť: 6395
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share