Deň detí s 13. mechanizovaným práporom


Deň detí s 13. mechanizovaným práporom

Levický 13. mechanizovaný prápor dňa 1. júna otvoril svoje brány pri príležitosti osláv Medzinárodného dňa detí. Cieľom bolo prezentovať verejnosti činnosť OS SR ako aj prehĺbiť vzájomné vzťahy s civilným sektorom a motivovať možných záujemcov o službu v OS SR.

Deti mali na výber z množstva akcií, kde pre nich boli pripravené ukážky zbraní a techniky, do ktorej si mohli aj sadnúť ako skutoční vojaci. Pre deti sme pripravili aj maľovanie na tvár, kde mali možnosť sa zamaskovať ako praví vojaci. Pre tých súťaživých boli pripravené rôzne súťaže, v ktorých si medzi sebou mohli zmerať sily, napr. preťahovanie lanom, beh cez prekážky a pneumatiky, preskok cez latku, podliezanie prekážok alebo hod granátom na terče.

Vojaci predviedli aj ukážky boja zblízka a sebaobranu a predviedli ako by mala vyzerať prvá pomoc. Deti za svoju šikovnosť boli obdarené maškrtami. K oceneniam prispelo aj ústredie ekumenickej pastoračnej služby v Bratislave, ktoré darovalo deťom 6 kníh s názvom Vojenské dejiny Slovenska.

Vysoká účasť, až 1195 detí, a ich spokojný smiech a nadšenie, ktoré sa ozývalo kasárňami svedčí o tom, že sa nám podarilo spríjemniť a naplniť deťom ich veľký deň.


Deň detí s 13. mechanizovaným práporomDeň detí s 13. mechanizovaným práporomDeň detí s 13. mechanizovaným práporomDeň detí s 13. mechanizovaným práporomDeň detí s 13. mechanizovaným práporomDeň detí s 13. mechanizovaným práporomDeň detí s 13. mechanizovaným práporomDeň detí s 13. mechanizovaným práporomDeň detí s 13. mechanizovaným práporomDeň detí s 13. mechanizovaným práporomDeň detí s 13. mechanizovaným práporomDeň detí s 13. mechanizovaným práporomDeň detí s 13. mechanizovaným práporomDeň detí s 13. mechanizovaným práporom

Autor: 13.mpr , Foto: 13.mpr - Dátum: 05.06.2017
Čítanosť: 4127
Verzia pre tlač

Skočiť na menu