Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Branno-športový deň pre deti z Centra pre deti a rodiny Levice


Branno-športový deň pre deti z Centra pre deti a rodiny Levice

V rámci projektu práce s deťmi a mladými dospelými z Centier pre deti a rodiny (ďalej len „CDaR“) si príslušníci 13. mechanizovaného práporu Levice a vojenskej polície pripravili dňa 2. júla v posádkovej strelnici Devičany pre deti branno-športový deň spojený s dynamickými a statickými ukážkami.

Úvod patril psovodovi z vojenskej polície a jeho neoddeliteľnej súčasti - psovi, ktorý najskôr predviedol cviky na poslušnosť, následne vyhľadal ukryté výbušniny a nakoniec previedol ukážku zadržania unikajúceho páchateľa.

Nasledovala dynamická ukážka sebaobrany príslušníkov 3. mechanizovanej roty pod vedením čatára Mária Pafčíka. Deťom boli prevedené ukážky úderov, kopov a chvatov, ako aj techniky používané pri obrane proti použitiu noža, strelných zbraní a poľnej lopatky. Na pripravených pracoviskách si deti samé mohli vyskúšať streľbu zo vzduchovky, hod granátom, beh cez pneumatiky a zľanenie z riadiacej veže. V neposlednom rade boli pripravené statické ukážky kolesovej a pásovej techniky, ako aj ukážky ručných zbraní, mínometu a spojovacej techniky.  Na záver si deti z centra spolu s príslušníkmi levického práporu pochutnali na dobrom vojenskom guláši pripraveného kuchármi z roty bojového zabezpečenia.

Po vyhodnotení aktivity riaditeľka CDaR pani Zuzana Králiková poďakovala v mene detí príslušníkom OS SR za príjemne strávený deň a nezabudnuteľné zážitky.


Branno-športový deň pre deti z Centra pre deti a rodiny LeviceBranno-športový deň pre deti z Centra pre deti a rodiny LeviceBranno-športový deň pre deti z Centra pre deti a rodiny LeviceBranno-športový deň pre deti z Centra pre deti a rodiny LeviceBranno-športový deň pre deti z Centra pre deti a rodiny LeviceBranno-športový deň pre deti z Centra pre deti a rodiny LeviceBranno-športový deň pre deti z Centra pre deti a rodiny Levice

Autor: 13.mpr , Foto: 13.mpr - Dátum: 06.07.2020
Čítanosť: 3847
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share