Preskocit navigáciu

Návšteva delostrelcov z Armády Českej republiky v Rožňave


Návšteva delostrelcov z Armády Českej republiky v Rožňave

S prihliadnutím na dlhoročnú spoluprácu a spoločné aktivity v oblasti delostrelectva a palebnej podpory medzi Armádou Českej republiky (AČR) a Ozbrojenými silami Slovenskej republiky (OS SR) navštívil 11. júna Jaslovský raketometný oddiel Rožňava veliteľ 13. delostreleckého pluku AČR plukovník Ivan Mráz v sprievode náčelníka Delostrelectva OS SR plukovníka Pavla Barančíka.

 V rámci programu bol odprezentovaný informačný brífing o úlohách a  spôsobilostiach raketometného oddielu. Nasledovala statická a dynamická ukážka hlavného druhu bojovej techniky - raketometu MODULAR a prezentované boli taktiež výcvikové a technické priestory raketometného oddielu. V poobedných hodinách nasledovala panelová diskusia funkcionárov s príslušníkmi raketometného oddielu od stupňa veliaci poddôstojník čaty, ktorá bola zameraná na aktuálne problémy implementácie spoločnej palebnej podpory   do celkového konceptu vojenských operácií vedených na modernom bojisku.  


Návšteva delostrelcov z Armády Českej republiky v RožňaveNávšteva delostrelcov z Armády Českej republiky v RožňaveNávšteva delostrelcov z Armády Českej republiky v RožňaveNávšteva delostrelcov z Armády Českej republiky v RožňaveNávšteva delostrelcov z Armády Českej republiky v Rožňave

Autor: rmo , Foto: rmo - Dátum: 12.06.2019
Čítanosť: 3051
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share